Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvoje tvář má známý hlas 2

Tak máme za sebou úspěšně druhou řadu „Tvoje tvář má známý hlas“. Sledovala jsem jí ještě bedlivěji než první řadu. Proměny mě vysloveně bavily.

Začnu od poroty. Jakub Kohák ačkoliv sem tam ťápne vedle, musím říct, že dokáže pobavit. Janek Ledecký opravdu profesionální přístup k soutěžícím, zpěvu a své funkci vůbec. Kdo mi tentokrát vůbec nesedl byla Iva Pazderková. V první řadě jsem jí jako soutěžící hodnotila hodně kladně. Ale tady … jako koučka... nevím jak bych to vyjádřila....nepřišlo mi, že by byla nějakým obřím přínosem pro soutěžící. Samozřejmě nutno vzít v úvahu, že sestřihy mohou být zavádějící. Ale většinou šlo o blbnutí před kamerou. Byl to kontrast s „pracující“ Lindou Finkovou nebo Yemim. Její machrování v porotě, mě nenadchlo. Stejně tak mi tentokrát absolutně nesedl „humor“ Ondřeje Sokola. Jak se mi líbil v první řadě, tak tady to bylo pro mne velké zklamání. Jeho snaha o „mužné“ vtipkování většinou vyzněla jen jako druhořadá sexistická narážka. Zhrubl i slovník a nebyla to tentokrát moje krevní skupina.

Vrcholem pro mne pocitově byly dvě písně: Jan Cina jako Montserrat Caballe - Hijo De La Luna a Marta Jandová jako Meat Loaf - "I'd Do Anything for Love". Tyhle dvě písničky mě totálně dostaly. Vysloveně mě bavila stupidní písnička Jana Ciny jako Ylvise - "The Fox" . Když mám splín, tak si jí pouštím.

A pokud mohu, tak začnu od konce.

Miroslav Etzler byl... statečný. Ano rozhodně statečný. Klobouk dolů před jeho pílí. Ve vystoupeních jako Leonard Cohen, Petr Hapka nebo Michal Tučný, kde nebyl třeba velký hlasový rozsah, bylo vystoupení pěkné. Snaha se nedá upřít.

Ivana Jirešová Měla všechna vystoupení vyrovnaná. Svým hlasem mě překvapila. Osobně bych jí dávala i vyšší hodnocení než porotci. V posledním čísle s Markétou Procházkovou osvědčenou muzikálovou zpěvačku předčila nejen v tanci, ale i ve zpěvu. Pohybově je úžasně nadaná.

Markéta Procházková mě překvapila ale ne v dobrém. Když jsem si v duchu rekapitulovala její výkony, nemohla jsem si na žádný vlastně moc upamatovat. Excelovala jako Scooter kde popustila uzdu „dračici“ uvnitř. Všechna čísla byla pro mne průměrnou i když řemeslně profesionální podívanou.

Roman Vojtek je profesionál, ale možná moc sázel na svou zkušenost a podcenil mladou krev. Tento bard českého muzikálu odvedl skvělou práci a jeho travesti převleky mě opravdu bavily. Ale stále jsem slyšela „Romana Vojtka“ - ať to byla Cher, Jon Bon Jovi, teta Helena nebo Shakira. Na druhou stranu oceňuji, že si ze sebe dokáže dělat legraci a jeho poslední vystoupení s panem Etzlerem bylo fenomenální.

A dostávám se k finalistům

Anička Slováčková. Pro mne objev. V průběhu celé soutěže neuvěřitelně rostla. Před kamerami vykvetla v mladou ženu, které ale zůstala velká míra pokory a nevinnosti. Každé vystoupení bylo profesionální, byla na něm vidět vložená píle. Anička je neuvěřitelně talentovaná a osobně si myslím, že o ní ještě uslyšíme.

Marta Jandová – co říct. Stálice. Opravdu mě pobavil její CeeLo Green ač chudinka v zápalu ztratila i kalhoty. Naopak mě dojala již zmíněným Meat Loafem. Je na ní vidět profesionalita. Je skvělá zpěvačka, herečka i komediantka. Nebere se smrtelně vážně a dává každému výstupu šmrnc.

David Gránský umí neuvěřitelně pracovat s hlasem. Naprosto musím souhlasit s panem Kohákem, že kdyby byl David Gránský v Americe je z něj hvězda první velikosti. Souhlasím. Hlasově a pohybově je neuvěřitelně nadaný a naučil se chodit dokonale i na podpadcích. Jeho ženské převleky byly skvělé a nepůsobili jako travesti 4.cenovky.

Jan Cina – tak to byl přízrak – a nejen Londýna. Pro mne je to hvězda první velikosti. Pominu profesionalitu, úžasný hlas, práci s ním. Ten drobný hubený človíček je plný energie a pro talent si šel k sudičkám alespoň pětkrát. Ke každé postavě přistupoval s úctou a výsledek tomu odpovídal. Když ztvárňoval Naďu Urbánkovou a ona se na zkoušce objevila, byla na něm vidět pokora a úcta k paní Nadě. Jeho „Závidím“ bylo důstojné a nebylo na něm nic parodujícího. Vrcholem byla Montserrat Caballe. Neuvěřitelný výkon. Naprosto právem zvítězil. Co výstup, to naprosto dokonalé vystižení postavy. Za mě je to nejnadanější tvář české scény.

Druhá řada přinesla objevy pro české diváky. I když Jan Cina a David Gránský nejsou neznámým pojmem na české muzikálové scéně, tady to byla skutečná exhibice . Možnosti dostat se do podvědomí širší veřejnosti využili na maximum.

 

Jakub Kohák
Janek Ledecký
Iva Pazderková


 

Jméno osobnosti

Průměr bodů

Celkem bodů

Umístění

Jan Cina

29

319

1.

David Gránský

24,9

274

2.

Marta Jandová

24,2

266

3.

Anna Slováčková

22,6

249

4.

Roman Vojtek

22,6

248

5.

Markéta Procházková

22,2

244

6.

Ivana Jirešová

20,1

221

7.

Miroslav Etzler

18,5

203

8.


 


 

Speciální porotci

Týden

Jméno

Týden

Jméno

1.

Hana Holišová

7.

Jitka Schneiderová

2.

Michal Suchánek

8.

Richard Genzer

3.

Marek Taclík[3]

9.

Jitka Čvančarová

4.

Adéla Gondíková

10.

Bohumil Klepl

5.

Jiří Mádl[4]

11.

Simona Babčáková

6.

Leoš Mareš

12.

Ewa Farna


 


 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 105791
Měsíc: 2982
Den: 98